Een gesprek over ReGS / PSAS

 

Een vertrouwelijk gesprek tussen de vriendinnen Marjan en Ellen:

 

Marjan: Wat zeg je……………  heb jij de hele dag door het gevoel dat je een orgasme krijgt? O, dat zou ik ook wel willen. Hoe doe je dat?

Ellen: Je begrijpt het niet. Ik heb last van ReGS. Dat betekent Restless Genital Syndroom. Het is een aandoening die helemaal niet fijn is. De hele dag sensatiegevoelens tussen m’n benen is vreselijk. Het stopt niet, het gaat de hele dag door. Het is vreselijk.

 

Marjan: Ben je dan de hele dag seksueel opgewonden? Heb je dan zin om te vrijen? Dat lijkt mij ook wel wat. Hoe vindt je vriend dat?

Ellen: Het heeft helemaal niets met seks te maken. Het is waarschijnlijk een overactieve zenuw. Er is nog te weinig onderzoek naar gedaan en er is ook geen echte behandeling voor. Veel artsen kennen dit verschijnsel niet eens., terwijl er best veel vrouwen last van hebben. Mijn hele leven is hierdoor een puinhoop geworden. Ik kan niet goed zitten, staan, liggen, want dat activeert die zenuw en dus die sensatie gevoelens. Ik word er  helemaal gek van. Mijn werk kan ik ook niet meer goed doen. Mijn sociale leven is weg. Ik kom steeds meer in een isolement. Ik praat er eigenlijk niet over, want mensen reageren vaak net als jij met “…. Dat lijkt me ook wel wat, die bijna orgasme gevoelens…”.

 

Marjan: Sorry Ellen,  ik wist niet eens dat zoiets als dit bestond. Vreselijk lijkt me dit.